29. märts 2024

Selle aasta suvi on olnud Narva Eesti Seltsile erakordselt tegus ning sündmusterohke.

Narva Eesti Seltsi tantsurühmal ja meesansamblil oli juulikuu kohe eriti tegus aeg – esinemas käidi Järvamaal, Jõgeval ja mujalgi. Eesti taasiseseisvuspäeva eelõhtul ühinesime maailmakooriga ja laulsime üheskoos kogu Eestiga südamele nii armsaks saanud laule.Ega siis Vabariigi sünnipäeva vaid ühel päeval tähistata – üritusi jätkus ka 21. augustiks, mil toimus seltsi ajaloopäev. Ajaloohuvilistel seltsi liikmetel olid ette valmistatud ettekanded, millest saime oma kodulinna kohta palju uut ja põnevat teada. Vahepaladena lõid laulu lahti jällegi meie meesansambel ja tantsujalga keerutasid Värtnad. Külla olid kutsutud teiste rahvusseltside esindajad, keda tänasime koostöö eest ja mis oleks veel sellisel päeval veel sobivam kingitus kui Eesti lipp!

Suursündmuseks kujunes seltsile president Kersti Kaljulaidi külaskäik 29.augustil. Tunniajalise kohtumise jooksul rääkisime Narvast, Eesti seltsist, eestlusest ja kõigest muust. Oli ääretult soe ja südamlik kokkusaamine.

President tundis siirast huvi meie tegevuse vastu, kiitis tublisid esinejaid ja meie beebipapude väljapanekut ( seltsi nobenäpud koovad Narva linna vastsündinutele kingituseks beebipapud). Ajalooline hetk oli see, kui president andis oma allkirja palju kõneainet tekitanud Albert-August Tiimanni ja Ancis Daumani tänavate ümbernimetamise toetusavaldusele.
Lõime üheskoos laulugi lahti- kõlas”Mu isamaa armas”.

Ees on ootamas vähemalt sama toimekas sügis.

Tervitusi idapiiri äärest!

Kairi Johannes

Narva Eesti Seltsi juhatuse liige