29. märts 2024

Oslo viikingid on viiesed

Oslos on juba viis aastat tegutsenud Eesti sega rahvatantsurühm Viikingid ning selle puhul toimus 9. juunil üks vahva sünnipäevapidu.

Külla olid oodatud nii tantsijate pered, sõbrad, töökaaslased kui ka endised liikmed. Kokku tuli ligi 50 külalist, kelle seas oli ka Norra Suursaadik Oslos Janne Jõesaar-Ruusalu. Kaetud oli rikkalik kohvilaud, kus leidus nii soolakurki kui ka magusat kooki. Toimumise päeval oli väljas (ja tõenäoliselt ka sees) 28 soojakraadi, kuid sellegipoolest olid tantsijatel uhkelt seljas Tori rahvarõivad ning lavaristsed said ka kaunid punased kabid.

Viikingid olid ettevalmistanud kaheosalise tantsukava, kus näidatati repertuaari paremikku. Kavas oli ka kolm järgmise üldtantsupeo tantsu. Pausi ajal tutvustati küsitlusuuringu „Kes on Viikingid?“ tulemusi. Selgus, et keskmine Viiking on 71% naine, 36aastane, elanud Norras umbes kuus aastat, tantsinud Viikingites neli aastat ja tal on 0,7 last. Selgus, et enamus praegustest liikmetest ei olnud enne Viikingitega ühinemist teinud mitte mingisugust rahvatantsu. Nüüd aga julges juba üheksa inimest pool avalikult tunnistada, et neile meeldib rahvatants ja see on üks põhjustest, miks nad trennis käivad.

Viikingid on koos püsinud omavahelise sünergia, sõpruse ja koostegemise rõõmu tõttu. Seda sama rõhutasid oma kõnedes ka treener Raido Bergstein ja asutaja Kadriliis Wist. Heade sõnadage tunnustas Viikingite tegemisi ka suursaadik.

Tahame tänada kõiki oma kaasaelajaid nii Norras kui ka Eestis! Aitäh kõigile heade sünnipäevasoovide eest!

Viikingite nimel Madleen Orumaa