28. märts 2024

Kevadpeo lood 2017 – Kajakate lend Tõrva

Kevadpeolised, foto Ilmar Kõverik

Foto: Kevadpeolised, foto Ilmar Kõverik

 Päike oli juba kõrgel taevas, kui Mihkel bussile kell 9 hääled sisse lõi ja suuna Pärnust Tõrva poole võttis. Kamp oli koos, Raeküla metsa vahelt võtsime veel ühe peolise peale. Tee peal imetlesime ilusat Eestimaa loodust ja värskeid kevadvärve.

Tõrvasse jõudsime umbes 10.30. Illi-Maret võttis meid vastu ja näitas kätte ruumi, kus riideid vahetada. Siis läksime hommikukohvile – ja kui häid pirukaid mulgid küpsetavad!

Seejärel panime rahvariided selga ja pidu võis alata, kahju ainult, et meie pillinaised ei saanud kaasa tulla. Seekord oli organiseerimine nii hea, et kõik sujus nii, nagu ajaliselt oli paika pandud. Tore oli vaadata laste esinemist ja kõik esinejad andsid oma parima.

Meiegi etteaste läks ilma suuremate viperusteta. Meil on tantsijaid nii esimeses, teises kui ka kolmandas nooruses. Sellel kolmandal jäi jalg natuke murusse kinni, aga ei ole hullu.

Meie inimesed olid peoga väga rahul ja oli ju ka ilus ilm üle hulga aja. Veel lõunasöögist ka – mulgipudru oli hea, kuigi maailma parimat mulgiputru saab vist Mulgi Kõrtsist.

Koju saime varakult, juba kella 17ks. Ootame järgmise aasta pidu. Oli kuulda sahinaid, et see saab olema Narvas. Sinna peab päris kaheks päevaks minema.

Aitäh ilusa peo eest ja kohtumisteni!

Maie Kangur
Rahvuskultuuri Selts Kajakas