28. märts 2024

Vilde teatri uus hooaeg on avatud

"Krappi viimane lint" Alle-Saija Teatritalus, mängib Rein Annuk

Foto: “Krappi viimane lint” Alle-Saija Teatritalus, mängib Rein Annuk

Vilde teatri sügis on alanud väljasõitudega üle Eesti ja juba on proovisaalis alanud ettevalmistused uuteks etendusteks.

Vilde teater alustas oma sügishooaega ringreisiga Saaremaal. Erinevates maarahvamajades anti Janno Puusepa “Minejatega” kolme päevaga viis etendust.

Nädal hiljem toimus väljasõit Tallinnasse, kus meid võõrustas Eduard Vilde majamuuseum. Mängisime Aire Pajuri “E. Vilde. Naised 60 minutiga”. Huvi oli mõlemal korral väga suur.

Seejärel ootas meid Alle-Saija Teatritalu, kus ühe õhtu jooksul etendati nii Samuel Becketti “Krappi viimast linti” kui ka Janno Puusepa “Minejaid”. Kuigi mänguruum oli sügiseselt jahe oli vastuvõtt väga soe.

Sel nädalavahetusel, 2. oktoobril, etendub Tartus TRAKS-i ruumides Pepleri 27 “Krappi viimane lint”, mis jääbki sinna mängima. Jätkuvad ringreisid nii “Minejate” kui ka “Vilde. Naised 60 minutiga.

“E. Vilde. Naised 60 minutiga” Tallinnas Eduard Vilde muuseumis

Proovisaalis on Jean Giradoux “Trooja sõda ei tule”, mida peetakse möödunud sajandi üheks mõjukamaks sõjavastaseks teoseks. Lavastaja on Tarmo Kruus ja esietendus peaks olema 18.11 Athena pööningusaalis. Peatselt alustab Janno Puusepp tööd oma absurdikomöödiaga “Hämarad märgkoerad”, mis räägib meie ühiskonnast ja selle funktioneerimisest.

Eelinfoks veel: ETV eetris jookseb uus Margus Saare juhitav saade “Iseolemine”, mis jutustab puuetega inimestest. Pühapäeval 23.10 on eetris saade Vilde teatri näitlejast ja lavastajast Janno Puusepast, kes põeb tsüstilist fibroosi.

Tõotab tulla põnev sügis.

Kõik, kes tunnevad Vilde teatri repertuaari vastu jätkuvat huvi ja soovivad eelpool mainitud etendusi tellida, palume võtta ühendust Janno Puusepaga – vildeteater(at)gmail.com, +372 5624 3129

Rein Annuk
Vilde teater