28. märts 2024

Väliseestlaste seltsielust

9. septembril kell 16.30 esineb Eesti Kirjandusmuuseumi saalis eesti rahvamuusikast ja väliseestlaste seltsielust Ain Haas, endine Indianopolise Eesti Seltsi president ja Indiana Ülikooli (USA) emeriitprofessor.

16.30  –  eesti rahvamuusika pooltund
17.00  –  ettekanne väliseestlaste seltsielust Indianopolise Eesti Seltsi näitel.

Ain Haas ütleb enda kohta: “Olen erru läinud sotsioloogiaprofessor Indiana Ülikooli juures (Indianapolises), endine Indianapolise Eesti Seltsi president (ja praegune laekur), Kesk-Lääne Eesti Noorte Koondise konverentside korraldaja, kahe rahvapilliansambli liige (Indianapolises ja Chicagos).

Olen Rootsis sündinud põgenikkude lapsena (Göteborgis 1950. a.) ja hariduse saanud USA-s.  Bakalaureuse kraad on Indiana Ülikoolilt (Bloomingtonis 1972), magistri- ja doktorikraadid on Wisconsini Ülikoolist (Madisonis 1973 & 1977).

Olen kaks korda olnud külalisprofessoriks Tartu Ülikooli juures (1993 ja 2005), Ameerika riigi poolt antud Fulbrighti stipendiumite toetusega.

Muuseas olen kirjutanud artikleid eesti rahvapillide ja Indianapolise eestlaskonna kohta, ning tõlkisin Juhan Tuldava eesti keele grammatika raamatu rootsi keelest inglise keelde.”

Sündmust korraldab Eesti Kultuuriseltside Ühendus koos Vanemuise Seltsiga