28. märts 2024

Sündmused 2003

Aasta jooksul kustutati liikmete hulgast Rahvatantsuselts „Kaera-Jaan“, kuna ta tegevus oli sundlõpetatud ja Eesti Kirjastuste Liit, kellel oli liikmemaksuvõlgnevus ning kontakt katkenud. Vastu võeti 2 seltsi: Tallinna Võru Selts ning Jõgeva ajaloo- ja muuseumisõprade selts „Ambior“. Aasta lõpuks kuulus EKSÜ-sse 26 kultuuriseltsi.

14. märtsil toimunud üldkogul valiti uus 8- liikmeline juhatus. Juhatus pidas aasta jooksul 5 koosolekut, kus arutati liikmesseltside tegevuste laiendamist, riigitoetuse jagamist kultuuriseltsidele, EKSÜ suveürituste planeerimist, kultuuriseltside arengusuundi.

EKSÜ üheks suuremaks ürituseks oli 20. juulil koos J.Hurda nim.Põlva Rahvahariduse Seltsiga korraldatud Eesti ja Välis-Eesti kultuuriseltside esindajate kohtumine Põlvas, kus toimus ümarlauaarutelu kultuurimälu tähtsusest, võeti osa J.Hurda preemiate kätteandmise tseremooniast ja jälgiti dokumentaalset vabaõhuetendust „Karjapoiss jääb kuningals“. 21. juulil tutvustati välisseltside esindajatele Eesti Ajalooarhiivi ning selgitati seltsieluga seotud dokumentide hoidmise tähtsust.

Teiseks suuremaks ühisürituseks oli seltside päev Elistveres 27. augustil. Arutlusteemaks oli seltside koostöö kohalike omavalitsustega.

EKSÜ osales ESTO – 2004 ettevalmistuskomitee töös.